Words

Craft, photography, me

Er samvittighet en dameting?

8 kommentarer

Nå snakker jeg ikke om samvittighet i forhold til å ha gjort noe galt, som å stjele og gjøre gale ting, men samvittighet i forhold til ting man burde gjort.

Jeg sitter nå å har dårlig smvittighet for ting jeg mener jeg burde gjort – vasket badet, ryddet på kjøkkenet, brukt symaskinen, gjort skolearbeid etc. I stede for å gjøre noe av dette sitter jeg her å ser på TV og skriver blogg. Dette hjelper ikke på samvittigheten akkurat, men jeg kjenner på kroppen at jeg trenger hvile og har prioritert det. Jeg hadde ikke hatt dårlig samvittighet overfor kroppen min, som trenger hvile, om jeg hadde vasket badet!

Hvorfor har vi det sånn? Om det er litt rotete eller ikke helt rent så dør vi vel ikke? Er det bare vi damer som har det sånn, eller fins det menn som «lider» av det samme?

8 tanker om “Er samvittighet en dameting?

 1. Tror det der er en dameting. De fleste menn blåser vel i om det burde vært vasket på badet! Skulle virkelig ønske at jeg klarte å legge av meg den samvittigheten av og til, for den stjeler mye energi!
  Ha en fin og avslappende helg. Ingenting løper sin veg, og tåler godt å stå noen dager 🙂

  • Det er nok den som er litt av grunnen til at jeg trenger hvile! Men du vet – kanskje jeg hadde slappet bedre av om det hadde vært ryddig og rent over alt?
   Nei, jeg skal bestemme meg for å slappe skikkelig av uansett!
   Ha en finfin helg Icicle 🙂

 2. Ja, det tror jeg er en dameting.
  Hvis du føler for å slappe av så gjør det. 🙂 Støvet forsvinner garantert ikke, så da kan du ta det en annen dag når du har mer energi. 🙂
  God helg! 🙂

 3. «kanskje jeg hadde slappet bedre av om det hadde vært ryddig og rent over alt?»

  Sånn tenker jeg også 😀

 4. Burde,kunne,skulle.. ingenting har vel skapt så mye krøll som akkurat de ordene! På hver sin måte er jo alt like viktig..men til forskjellig tid..heldigvis! 😉 Det å ta en time-out av og til,for så å komme sterker tilbake er en god ting! Kanskje damer skulle (der ser du!!) lære det også,i tillegg til de andre burde-skulle-kunne dame-tingene..?

  • Man skulle nok vært flinkere til å sette seg ned å koble helt ut og skyve tanker om hva man burde gjort noen timer frem. Av og til er jeg flink til det, men som oftest er det noe som ligger å lurer i bakhodet…

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s