Words

Craft, photography, me

Ostekake med bær – Verdens beste sådan

4 kommentarer

Kaken jeg lagde til 17. mai kommer veldig høyt opp blant mine favorittkaker og det er definitivt den beste ostekaken jeg noen gang har smakt. Grunnen til det er at andre ostekaker har en tendens til å ha en sitrussmak i seg, som jeg ikke er noe glad i. Bra for meg at jeg kan lage denne da 😉 Pluss at den blir alltid bra! Tenkte å dele oppskriften med dere med en anbefaling om å lage den.

Ostekake med bær

Bunn: 2 1/2 dl havrekjeks (digestive) i smuler

3 ss sukker

5 ss smeltet smør

Fyll: 250 g kremost naturell

250 g snøfrisk naturell

100 g melis

6 plater gelatin

2 ss melk

2 ts vaniljedråper

3 dl kremfløte

Pynt: Bær f.eks. blåbær (valgfritt)

3 dl saft

4 plater gelatin

Bunnen stekes ved 175 grader i ca 15 min på nederste rille i 24 cm rund form. Bland alt til bunnen og trykk den ut i en smurt form. Stek den gyllen. Avkjøl.

Rør osten myk med melis. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. Bland smeltet gelatin med ostemassen, melk og vaniljedråper. Pisk fløten stiv og bland den forsiktig inn i ostemassen. Hell fyllet over bunnen og sett det på et kjølig sted til det har stivnet.

Legg på bær om du vil ha det. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. Ha den smeltede gelatinen i saften og avkjøl den litt før den helles på kaken. Sett kaken kaldt før den taes ut av formen – gjerne neste dag.

Kos deg<3

4 tanker om “Ostekake med bær – Verdens beste sådan

  1. Den så dødsbra ut! Minner nok en del om den jeg lagde, selv om jeg droppa geletoppen da. Ikke smakt sånn sitrusaktig.. Ville aldri smakt på den før, men nå har jeg jo faktisk funnet ut at jeg liker denne type kake! Sv – Hvis du er glad i laks og scampi så anbefaler jeg å prøve makiruller med fritert versjon av det og avokado/chillimajones fra Kyoto eller Sushime. Litt mindre summelt og jeg har ikke møtt noen som ikke likte det til nå 😉

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s