Words

Craft, photography, me

Tanker om kosthold

4 kommentarer

Jeg tenker litt på mat for tiden. Eller, det har jeg vel egentlig alltid gjort, men litt ekstra nå. Jeg har hatt lyst til å få bort noen kilo og har derfor begynt å trene ganske regelmessig, men det eneste som har skjedd til nå er at vekta står på stedet hvil – som jo er en bra ting. Jeg vet det kan ta litt tid før man begynner å gå ned, men jeg vet også at kosthold har en del å si. Derfor har jeg begynt å skrive opp alt jeg spiser og håper med det å få litt oversikt over «feil» jeg gjør. Det er jo også et pluss at jeg dropper ting jeg kanskje ville spist «bare for at jeg har lyst på det» siden jeg vet at da må jeg skrive det opp. Å spise når en ikke er sulten er i grunnen ikke nødvendig – men jeg er ingen nazi altså!

Jeg har alltid ment at en god frokost og middag er dagens viktigste måltider. Frokosten er grei å få rimelig sunn, men  det kan være verre med middagen. Vi handler en gang i uken slik at vi slipper å finne på middager og gå på butikken midt i uken (med mindre det er noe spesielt eller noe vi har glemt). Nå har jeg/vi bestemt at vi skal ha laks, torsk (eller annen fisk) og kyllingfilet – alle med grønnsaker – minst en gang i uken. Dette gjør at vi hvertfall har tre sunne middager i uken og det gjør det lettere når vi lager handleliste. Vi er ikke av de som kan spise kylling hver dag og jeg har dessuten mer tro på et variert – men likevel sunt – kosthold.

Jeg skal nå fortsette å trene og spise så sunt jeg greier og har lyst til så håper jeg resultatene viser seg etter hvert 🙂 Og har du noen god oppskrifter – del dem gjerne!

4 tanker om “Tanker om kosthold

  1. Høres positivit ut=) Har går det mye i fisk og kylling, fordi vi er glade i det og kan brukes så forskjellig. Jeg bruker ikke så mye oppskrifter, men har en matkatalog på bloggen der jeg har samla litt saker. Har to nye innlegg som kommer etter hvert også. Jeg tror det går bra for deg om du ikke har vært så «streng» tidligere. For meg funker ikke noe heheh 😛

    • Vi er også veldig glade i kylling og fisk, med det blir dessverre litt lite ren fisk. Vi har av og til fiskeboller/fiskepinner o.l. men det blir jo ikke helt det samme!
      Skal sjekke matkatalogen din 😉

  2. Du er SUPERflink!!! For en flott plan! Fisk og kylling – begge deler like sunt, iallfall i mitt hode! Må spise mer av begge…. Og å skrive ned – SMART! Selv prøver jeg å komme tilbake til lørdagsgodis, men det er vanskelig etter to uker på skotsk jord….

    • Jeg prøver, men tror det hadde vært enklere om kjæresten hadde vært litt mer engasjert… Han er jo tynn som en pinne da og kan spise hva han vil!

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s