Words

Craft, photography, me

Møsbrømlefse

11 kommentarer

Jippi! Fint vær i dag! 😀

Jeg og sønnen har vært på sykkeltur i dag – 13 km på 53 min. Sønnen førte ann selvfølgelig og det var en finfin tur. Jeg kjenne at formen min er bedre enn aldri før og kunne godt ha syklet fortere, men synes det er greit at sønnen bestemmer farta når jeg først har fått han med på tur.

I ettermiddag har hele familien vært på en kafé som heter Lefspia. Det er ei som har bygd en kafé utenfor hjemmet sitt hvor hun selger kaffe, lefser, kaker og mer. Hun baker også lefser som hun selger til privatpersoner til jul og sikkert ellers også. Vi dro dit mest for å spise møsbrømlefse. Tror det er et nordnorsk fenomen, så for de som ikke vet det er det lefse med møsbrøm inni! Møsbrøm er altså smeltet brunost tynnet ut med vann (enkelt forklart). Det skal vel egentlig være rømme og fett også inni lefsa, men det synes ikke jeg er så godt. Sønnen liker ikke møsbrømlefse så han fikk brownie med is.

Har dere smakt møsbrømlefse?

11 tanker om “Møsbrømlefse

 1. Har verken smakt eller hørt om det:P Men hadde vært litt spennende å smakt da! Høres utrolig koselig ut da. Godt med litt kos når man har vært spreeek 😉 Lov i ferien det!

 2. fliiiiiink, begge to! Og nammis! Nå vil jeg ha noe godt! Om bare dette vepsestikket kan slutte å være så irriterende….

 3. Sv/ Jeg har bare så vidt prøvd headsettet, så jeg vet ikke helt om jeg kan si så mye – men det virker da greit nok! Betalte bare så vidt 10 kroner for det, så det er jo ikke av den… dyreste.. versjonen! Til mitt bruk funker det greit nok – og de sitter godt også! Så en film med dem her om dagen, og lyden er ikke så verst heller!

  • Ah, om jeg hadde fått tak i ett til 10 kroner hadde jeg jo ikke vært i tvil! Jeg blir nok å kjøpe et selv om det er litt dyrere her til lands…

 4. Så koselig da! 🙂 Men akkurat den matretten har jeg verken hørt om, eller smakt 🙂

 5. Tilbaketråkk: Gjenbruk | Words

 6. Ser at du sier at du ikke like Søvlet,, Bare så du vet det søvle lages forskjellig, alt etter hvor du kommer. Så en annen plass kan det hende at du liker det . Jeg kommer fra Misvær(ei lita bygd i Bodø kommune), og det gjør begge foreldrene mine.. På grunn av dette har jeg godt opplevd at det er forskjell, mellom hvordan det lages på far min sin side og moren min sin side… På moren min sin side,, er det søvelet en søt og lys blanding aner ikke hva det er egentlig, men er den vesonen jeg liker best.
  Mens på faren min sin side, slenger de en smør klatt og rømme klatt på lefsa og lar dette smelte sammen.. Men jeg har også opplevd når jeg var på kjæringøy at de hadde bare en rømme klatt (stor skuffelse for min del, for jeg forventetn mye mer smak fra det jeg av vant av hjemme)

  Men møsbrumen er det beste synes jeg, søsteren min derimot er super glad i søvlet(på mor mi si sia) og kan gjærne sitte å spise bare d med te skje.

  • Så det er det det heter 😉
   Jeg liker ikke rømme generelt og synes det er litt ekkelt med alt fettet, men det kan godt hende jeg hadde likt det om det hadde vært gjort på en annen måte!

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s