Words

Craft, photography, me

Tora

2 kommentarer

Det er en stund siden jeg har hatt bokpresentasjon, men det er ikke fordi jeg ikke har lest. Det er fordi jeg har lest 3 bøker om Tora og ville lese alle før jeg skrev om dem. Bøkene er skrevet av Herbjørg Wassmo og heter Huset med den blinde glassveranda, Det stumme rommet og Hudløs himmel.

Jeg er har falt helt for Wassmo sin skrivestil og må berømme hvordan hun tar opp temaer som er aktuelle den dag i dag selv om handlingen er lagt til etterkrigstiden i Norge. Disse bøkene handler altså om Tora – tyskerungen med en stefar som ikke er snill, en mor som ikke står opp for seg selv og en tante som er morens rake motsetning. Tora har drømmer, men hun har opplevd mye i sitt unge liv og bagasjen er tung å bære…

Jeg anbefaler bøkene på det sterkeste. Det er en sterk historie man ikke kan unngå å bli dratt med i. Jeg pleier ikke gråte når jeg leser bøker, men det var ikke langt unna når jeg leste den siste boken. Jeg liker jo også at Wassmo skriver deler på nordnorsk – noe som kanskje gjør boken mer personlig for meg siden det ligger nært opp mot min dialekt. Noen andre som har lest disse?

2 tanker om “Tora

  1. Har faktisk verken hørt eller lest om de, men jeg burde jo som sagt blitt flinkere til å sette meg ned å lese… så kanskje jeg bør sjekke de ut!?!

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s