Words

Craft, photography, me

Stalins Kyr

Legg igjen en kommentar

Stalins Kyr er skrevet av den finske forfatteren Sofi Oksanen og det er denne romanen som gjorde henne kjent for verden.

Boken forteller om 3 kvinner i samme familie, men forskjellige generasjoner. Det er den yngste av dem som står i sentrum – finskfødt med estisk mor og en spisforstyrrelse som styrer livet hennes. Moren og mormoren er bifortellinger innimellom og gjør boken litt rotete. Jeg ville heller hørt mer om Annas (den yngste) liv og deler av morens. Fortellingen om mormoren føler jeg er litt malpalssert selv om det er en sterk historie om hvordan det var i Estland da hun var yngre.

En ok bok som tar for seg viktige temaer som spiseforstyrrelse og hvordan de fleste estiske damene i Finland er prostituerte, så moren vil skjule sin egen og datterens bakgrunn. Vi får også høre litt om hvordan det var i Estland under krigen gjennom mormoren, men det blir som sagt litt perifert.

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s