Words

Craft, photography, me

Hundre år

Legg igjen en kommentar

Jeg har lest Herbjørg Wassmo igjen og denne gang var det boken Hundre år som sto for tur – fine boken. Den handler om kvinner fra 4 generasjoner som er barn, mor, bestemor og oldemor. Nå vet ikke jeg hva forfedrene til Wassmo heter, men boken har tydelige tegn på at det er hun selv som er den yngste av kvinnene. Jeg vil tro at den er delvis biografisk, men med mye fiktivt også.

Man får lese om 4 kvinners liv og vanskeligheter. For vanskeligheter er det å gifte seg med en mann man ikke er sikker på er den rette, å føde 12 barn, å ha et avstandsforhold under krigen eller å ha en mann som er dødssyk så en må ta seg av både ham og ungeflokken. Livet var noe veldig annet før i tiden enn det er nå.

Det setter jo en ekstra spiss på boken at litt av handlingen er fra hjemkommunen min, selv om det ikke er noe jeg kjenner igjen. Resten av handlingen er fra andre plasser i nærheten. Det er også gøy at Wassmo har dratt inn sønnen til Dina (hovedperson fra 3 tidligere bøker) i et par kapitler uten at han er noen stor figur i boken, bare nevnt sånn tilfeldig.

Jeg er altså fortsatt glad i Herbjørg Wassmo og anbefaler alle å lese bøkene hennes. Om du er fra Nord i Nordland er det nok et pluss, men alle kan få glede av dem da handlingen kunne vært hvor som helst.

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s