Words

Craft, photography, me

Planter

9 kommentarer

Jeg er veldig glad i planter av alle slag og synes det er fasinerende hvor forskjellige de er i forhold til hvilket stell de trenger. Denne interessen går litt i bølgedaler, men nå har jeg flere ting på gang. Jeg har litt dilla på orkideer for tiden siden snille kjæresten kom hjem med en orkide med 3 grener til meg her en dag<3 De fleste vet vel at disse plantene krever litt spesiell pleie. Jeg har søkt på Internett og funnet forskjellige råd, men har kommet til den konklusjonen at jeg nok må prøve meg litt fram. Så lenge røttene er grønne og friske er den ikke døden nær hvertfall.

Jeg har også satt avokadosteiner i vann etter hvert som jeg har spist dem og da to av dem fikk rot bestemte jeg meg for å plante dem. Det skal gå an å plante dem før de har fått rot også, så jeg plantet en uten rot også. I tillegg hadde jeg noen plommesteiner som jeg puttet i jord med det samme jeg holdt på. Nå blir det spennende å se om det kommer opp noe!

Mont_Planter

Planter og blomster er noe av det fineste jeg kan få i gave og jeg kunne ikke tenkt meg til å bo i et hjem uten grønnplanter i vinduet!

9 tanker om “Planter

 1. Orkideer er kjempefint! Planter og blomster har en tendens til å dø litt for fort her hjemme, hehe 😦

 2. Planter er ikke noe for meg siden jeg er allergisk, men jeg elsker fargene og de kunstneristiske formene. Spesielt på orkideer, de er så magiske =) Men det går veldig greit å bare beundre de fra avstand da. Oi, det blir spennende å se om det blir noe avokado på dere da! Hva gjør du om det begynner å komme et plommetre da?:P

  • Så kjipt at du er allergisk… Tåler du ingen planter da?
   Blir kjempeglad om det kommer et plommetre 😀 Regner med det må stå inne noen år før det kan plantes ute og da burde jeg ha fått meg hage!

 3. Orkideer er superfine. Har to stykker som akkurat har blomstret av, men de kommer jo snart igjen 🙂
  Du må legge ut bilder av advokadotreet når det kommer. Kanksje det blir en oppgave for Thea etterhvert. Å gro frem ett sånt ett. Leste forøvrig om noen som hadde putet sitron og appelsinsteiner i jord. Der var det kommet flott planter 🙂

  • Kommer snart igjen?! Er du en sånn som er flink med orkideer? 😉
   Bilde kommer nok om det blir noe. Er jo spennende å prøve med litt forskjellig og artig for barna å være med på, især om de får se at det kommer opp noe 😀

   • Før kunne jeg ikke orkideer. Da var det bare å kaste når de blomstret av. Men når jeg funnet noe som funker for meg. Masse lys, gjennomsiktig potte, litt vann 1 gang i uka og klippe ned stilken når blomstene er borte. Fortsett å vanne mens man venter. Vips, så er det nye og flere blomster tilbake 🙂

   • Det var noe sånn jeg hadde tenkt, så kanskje jeg også får nye blomster på orkideen min 😀

 4. Tilbaketråkk: Avokado-planter | Words

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s