Words

Craft, photography, me

Avokado-planter

8 kommentarer

Vil bare gi en liten update på dette innlegget hvor jeg fortalte at jeg hadde plantet både avokado- og plommesteiner samt fått meg orkide. Vel, orkideen er død, men jeg vil ikke gi opp og skal kjøpe meg en ny snart. Plommesteinene skjedde det ingenting med. Avokadosteinene er derimot blitt høye og tynne planter – YaY! De er ikke så fine, men jeg håper at de kan bli det etterhvert. Min anbefaling om du vil lage avokadoplanter er mye vann og tålmodighet – lykke til!

IMGP6557

8 tanker om “Avokado-planter

 1. Vi prøvde på en sånn avocadoplante på jobben… den døde :/
  Kommer det avocado på den etterhvert?? hehe.

  Vil du ha mitt husmortips på orkideer? Det har jeg delvis fra mamma, delvis fra en jeg kjenner som jobber på plantasjen (dvs jeg satt bare tipsene sammen til ett 😉 ). Men dette har jeg klart å få nye stengler tilogmed! Jeg er vanligvis ikke veldig husmor med planter altså, jeg pleier å si at jeg trenger månedsabonnement på Mester grønn…

  Dette innebærer også at du må spise ris en gang i uken forresten, og fast dag.

  Ha ukokt ris i en gryte fyll opp med kaldt vann og hell kun vannet over i en bolle, gjør dette ca 5 ganger (du blir vant til hvor mye du trenger etterhvert). Nå har du skylt ris (som du kan koke og spise) og en bolde med kaldt, hvitt vann. Dette er fullt i stivelse og sukker som fungerer som gjødsel (dette var tipset fra mamma).
  Fyll resten av bollen med kokvarmt vann slik at det tilsammen blir lunkent. Glem alt du har lært om orkideer tidligere og fyll potten til orkideene dine (med orkideene oppi altså) opp med dette vannet, nesten opp til bladene. La dette stå i minst 1 time, hvor mye lenger er ikke viktig, så lenge bladene og de øverste røttene er over vann er det ikke farlig. Men ikke mange dager altså :-p

  Verdens lengste kommentar, men dette funker ihvertfall!

  • WoW, dette må prøves. Nå spiser ikke jeg så mye ris, men kjæresten er god på det (får bidra litt han også). Kan ikke ha planten i sylinderen jeg kjøpte da, men kan jo kjøpe flere og prøve ut flere metoder 😉
   Takk for tips!

 2. Kult. Det der må jo bare prøves.
  Blir prosjekt for meg og Thea det 🙂

  Forøvrig til tipset over her: eggevann er også godt vann for orkideer. Altså vann med vannet du koker egg i. Husk å avkjøle det først da 😉

  • Ja, jeg tror hun vil synes det er gøy – ihvertfall når den begynner å spire 🙂
   Eggevann altså. Må nok testes det også! Tror kanskje sylinderen min må få en annen plante…

 3. Du det der er ganske spennende! Hold oss oppdatert på om det blir avokadoer til slutt!

 4. Oi! Synes det er superspennende med disse =D Si i fra når de kan høstes 😉

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s