Words

Craft, photography, me

Legetime

8 kommentarer

«Endelig» var dagen her! Dagen hvor jeg hadde en avtale med legen.

Siden jeg fikk timen den 24. januar har jeg vært redd for at jeg skulle glemme hele greia. Jeg hadde skrevet det ned i kalenderen og tatt vare på tekstmeldingen fra legekontoret for å gjøre det jeg kunne for å huske timen. Heldigvis var den fortsatt i minnet mitt i dag tidlig og jeg kom meg til legesenteret til rett tid. Hadde jeg glemt det hadde jeg vel fått regning på timen og måttet ventet i over en måned for neste ledige time!

Hva er det med at det tar så lang tid å få time hos legen? Var det sånn før fastlegeordningen kom? Det er heldigvis sjelden jeg er hos legen så det plager meg ikke så mye – bare når jeg skulle vært der! Hehe.

Er det forresten noen som vet hvor lenge en legetime varer? Varierer det ut fra hva man har bestilt time til? Jeg følte liksom litt for å spørre om alt jeg kom på når jeg først var der (gjorde ikke det da)…

8 tanker om “Legetime

 1. Heia 🙂

  Jeg tror det varierer hvor lang ventetid det er for å få en legetime, fra legekontor til legekontor. Hos legen min får jeg time samme uke, eller etter et par dager. Er det akutt får man time på dagen.

  En legetime er vel beregnet til 20 minutter tror jeg, noen ganger varer den jo kortere eller lengre alt etter som 🙂

  Lykke til og ha en fin helg 🙂

  • Så heldig du er ..! Kunne vurdert å byttet lege, men er så sjelden der at det har ingenting for seg, pluss at jeg liker legen jeg har nå og da er det like greit å den samme.
   Jeg tror en får time på dagen om det er akutt da.
   Ønsker deg en koselig helg 🙂

 2. Det var lenge å vente, synes jeg. Jeg får alltid time innen en uke, som regel et par dager. Rart at det skal ta så lang tid, med mindre det er en spesialist det er snakk om.

 3. Kanskje du har samme legekontor som meg… for her er det lenge å vente i hvert fall. Men hvor lenge en time varer… det varierer nok ut i fra tema og alvorlighetsgrad vil jeg tru. Er heldigvis uforskammet frisk og nyyyyter det:-)
  Ha ei fin helg!

  -fia

  • Hehe. Jeg er å uforskammet frisk, men måtte til kontrollen som – forhåpentligvis – alle kvinner er til hvert 3. år.
   Vi får bare nyte vår friskhet og være glad for å slippe å gå til legen så ofte 😉

 4. En såkalt «legetime» er 15-20 minutter.. En «dobbeltime» er 35 minutter… De har funnet ut at en gjennomsnittspasient (?!) er inne hos legen i 10-12 minutter, og derfor setter de opp timer tett som hagl,-og det går jo galt..hver gang! Men hva gjør vel det når venterommene er så trivelige, og det finnes sååå mye godt lesestoff i all den tiden vi alikevel ikke har noe å gjøre..! 😆 🙄

  • Ja, man har nok tilbrakt litt tid på ventrom opp gjemmon årene..! Men legen jeg har nå har vært presis de gangene jeg har vært der 🙂

Fine ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s